Цветанов към Нинова: Сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства

Г-жо Нинова, сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства, това е институционалният подход. Това каза в своя декларация председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Разбираме, че декларациите се превръщат като начин за отклоняване от проблемите на хората. Не бих паднал на нивото да говоря за неща, които на отговарят на истината или да въвеждам в заблуждение медиите, или хората, които ще гледат тези новини. Г-жо Нинова, сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства. Това е начинът, който приляга като поведение на народните представители. Това е институционалният подход, много лесно е да излизаме тук и да говорим небивалици. Всичко това е несъстоятелно като твърдения, което направихте преди малко. Ако може да заведете всички тези 80 народни представители да отидете и да сезирате компетентните институции", заяви Цветанов и добави, че Нинова обича медийното присъствие и създаването на фалшиви новини.

По думите му в бюджета за 2018 г. се предвиждат 720 млн. лв. повече за работни заплати. „Това увеличение на доходите на българките граждани ще бъде 6 пъти повече, съпоставимо с 2016 г. това е бъдещата политика, която трябва да правят народните представители. Разходите, които ще направи правителството за 2018 г. ще бъде с 2,5 млрд. лв. повече. Контрабандата, в периода, в който управлявахте беше 34%, тази година тя е под 7%. Това не е ли борба срещу корупцията? Това не е ли борба, за да има повече приходи в бюджета? При вас подобни новини нямаше. Как да има? Единственото, което правите е да създавате фалшиви новини и да казвате, че ще сте някаква алтернатива“, подчерта той.

Според Цветанов алтернативата е тогава, когато предлагат политика, когато са имали възможност, когато си управлявал да показваш, че си имал повече приходи и можеш да направиш повече разходи, но не да задлъжняваш поколенията, които идват след това.

„Това, което прави парламентарното мнозинство, е да можем да обединим усилията си за политики, които достигнат до хората. Правим това, ще продължим да го правим и винаги сме го правили. Що се касае до случаят с „Обединени патриоти“, аз смятам, че всеки носи отговорността пред българските институции. Когато има депутати от една ПГ, които ни дават за пример морала и борбата с корупцията, а виждаме, че финансират кампанията си с хора, които се задържат като организирани престъпни групи, моля ви, нека да бъдем с този аршин, който трябва да бъде за едни отговорни народни представители“, подчерта Цветанов.

„Много ми е интересно защо никой не говори за начина на финансирането на кампаниите и в парламентарните избори, и в президентските. Дарителите винаги са били под 450 лв., за да избегнат декларирането и да може да има и други задкулисни неща, които може би дават възможност на някои да влизат във властта. ПГ на ГЕРБ, всичките кампании, които сме правили, са били финансирани с ясен източник“, каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика