Цветанов не е бил допуснат на среща на президента с общинското ръководство на Свищов

Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не е бил допуснат във вторник вечерта на среща между президента Румен Радев и кмета на Свищов Генчо Генчев, научи "Труд".

Това потвърди пред репортер на "Труд" Генчо Генчев минути след кулминацията на тържествата по случай 140 г от Освобождението на крайдунавския град.

По протокол е имало предвидена среща на държавния глава с кмета Генчо Генчев, с двамата зам.кметове и с председателя на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов.

По думите на Генчев, минути преди срещата Цветанов се е обадил на представители от службата по протокола и попитал дали може да присъства, но му заявили, че не може.

Според общинари Цветан Цветанов напомнил, че е депутат от Великотърновския многомандатен регион и че е председател на парламентарната група на ГЕРБ, но му било заявено, че срещата е само между президента и общинското ръководство на Свищов. Според председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов заедно с Цветан Цветанов на срещата не са били допуснати също и областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова.

"С президента обсъдихме проблемите и нуждите на Свищов. Говорихме за състоянието на общинската болница, за пустеещите казарми, които от години общината се опитва да получи, за да разработи имота. Стана дума и за безработицата", сподели пред "Труд" Генчо Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България