Цветанов: Няма да оттегляме законопроекта за бездимните цигари (ВИДЕО)

Да започнем към този момент с 50% акциз, предлага председателят на ПГ на ГЕРБ

С колегите от управляващото мнозинство взехме решение да не оттегляме законопроекта за вдигането на акциза върху бездимните цигари. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг след среща между управляващата коалиция на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ във връзка със закона за вдигането на акциза върху бездимните цигари.

„Понеже във вчерашния ден имаше различни мнения, които бяха изявени от „Обединени патриоти“ в лицето на ВМРО, и се получи едно пропукване, днес проведохме отново разговори. Разговори проведохме и снощи с премиера Бойко Борисов и днес с колегите стигнахме до решение, с което казваме, че няма да оттеглим законопроекта, който е внесен в момента, но отчитаме нарушената комуникация с колегите от ВМРО и затова искам да им се извиня. Но това, което в момента ще направи председателят на бюджетната комисия, е да отложи законопроекта за разглеждане за другата седмица, за да се направят по-задълбочени анализи", каза Цветанов

"Така ще наложим практиките на държавите от ЕС – там 70% е акцизът за електронната и 100% е акцизът за нормалната цигара. Затова смятаме, че ще е нормално да започнем към този момент с 50%. Но всичко това е само една възможна хипотеза“, каза още Цветанов и посочи, че по този начин ще се намали печалбата на някои частни компании и ще се защити общественият интерес.

„Другия вторник, когато правим стандартните си срещи на партиите от коалиционното мнозинство, продължаваме да говорим и обсъждаме. Продължаваме и комуникациите си с премиера бойко Борисов“, обясни Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България