Цветанов: Парламентът може да бъде поздравен за общите усилия, които бяха постигнати

От парламентарна гледна точка парламентът може да бъде поздравен за общите усилия, които бяха постигнати, както от парламентарното мнозинство между ГЕРБ, РБ и ПФ, така и всички останали политически формации, които участваха в приемането на стратегията за съдебната реформа от януари 2015 година, избора на главен съдебен инспектор и конституционните промени. Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод публикувания доклад на ЕК в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), прилаган спрямо България.

„Те действително дадоха възможност страната ни да има добри, позитивни индикации затова, че се движим в правилния път“, посочи той. „Искам да поздравя всички министри, които участваха активно, на всички народни представители и институции, които работиха активно, за да има действително тази ефективност в борбата срещу организираната престъпност и законодателните промени, които бяха в диалог с изпълнителната и законодателната власт“, коментира Цветан Цветанов.

„Подчертавам, че изключително важно е, че това, което не изпълнихме като ангажимент ще бъде основен приоритет в 44-тия парламент- антикорупционното законодателство и по-сериозна ефективна борба срещу корупцията“, заяви председателят на групата на ГЕРБ в парламента.

„Смятаме, че това е справедлива оценка, както за цялостният 10-годишен срок за България, както и тази препоръка, която ни дават в предстоящите месеци и години, да се предприемат по-радикални мерки“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика