Цветанов, Пеевски, Трайков, Тома Томов, Димитър Делчев един срещу друг в Пиринско

Тежка лидерска битка се очертава да се състои в предизборната кампания в Пиринско. Един срещу друг ще се изправят Цветан Цветанов - водач на листата на ГЕРБ, Делян Пеевски - водач на ДПС, журналистът Тома Томов - водач на БСП, Димитър Делчев - Реформаторски блок, Трайчо Трайков - Нова република, Атанас Стоянов - Обединени патриоти и други.

Част от тях вече заявиха, че след София, в Благоевград ще има трудни, но интересни избори.

21 участници се включват в битката за вота в Благоевградска област. 20 партии и коалиции и един независим депутат се регистрираха в РИК – Благоевград. 197 кандидати за депутати ще се борят от Първи многомандатен избирателен район за 11 места в 44-то Народно събрание

Най-възрастният кандидат за депутат в Благоевградска област е роден през 1935 година и е на 82 години, обяви председателят на Районната избирателна комисия Мартин Бусаров. А най-младият е на 22 години. Той не пожела да посочи партиите, от които са те.

Най-късата бюлетина в областта е на БДЦ-само от един кандидат, а най-пълни с 22 –ма кандидати са на ГЕРБ и БСП. Избирателите в областта са 319 711.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика