Цветанов проведе традиционни срещи с ръководители на мозъчните тръстове на републиканците и демократите в САЩ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе своите традиционни срещи с ръководни представители на мозъчните тръстове на Републиканската и Демократическата партия на САЩ. Това съобщиха от ГЕРБ.

cvetanov_republikanski_institutПо време на срещите във Вашингтон бяха представени приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. От американска страна беше изказана много висока оценка за включването на Западните Балкани сред основните приоритети на българското председателство. В момента представянето на ясна европейска перспектива пред тези държави е от съществена важност. Беше заявено, че България, чрез членството й в ЕС и НАТО, е положителен пример за целия регион. По време на срещите беше специално изтъкнато, че трябва да се  използва всяка възможност за извеждане на нови евроатлантически перспективи пред държавите от Западните Балкани. За тази цел бяха договорени конкретни съвместни дейности и проекти между американските аналитични звена, ПП ГЕРБ и европейски фондации. Тези събития ще бъдат проведени в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов използва възможността и запозна американската страна с резултатите от последните парламентарни избори у нас през месец март 2017 г., както и с усилията и успехите на българското правителство в областта на външната политика и икономическото развитие. От американска страна беше изказано високо мнение за усилията на българското правителство в тези области.

Утре срещите на Цветан Цветанов във Вашингтон продължават по програма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика