Цветанов: С Бойко Борисов се прегърнахме

Имаме решение кой ще е председател на парламентарната група

"Прегърнахме се и сме готови от утре да работим с пълна енергия." Това каза Цветан Цветанов на въпрос какво му е казал премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на срещата, която двамата са провели преди брифинга в парламента. Минути преди това Цветанов обяви, че е решил да подаде оставка като депутат, но ще остане зам.-председател на партията и председател на предизборния й щаб.

Вече е ясно и кой ще наследи Цветан Цветанов като председател на парламентарната група. "С премиера имаме решение, което ще бъде представено на групата, но то няма да бъде обявено тази вечер", каза той.

Цветанов заяви, че оставката му е морален акт и припомни, че така са постъпили и министрите Николай Нанков, Ивайло Московски, Валентин Радев, Цецка Цачева, както и заместник-министърът на енергетиката, "без да имат някаква вина".

„Убеден съм, че колегите от парламентарната група са достатъчно отговорни. Те имат своята представителност на своите избиратели. Не смятам, че колегите няма да се съобразят с волята и това, което ние сме декларирали пред нашите избиратели“, посочи още Цветанов.

Той добави, че от 2001 г., откакто работи с премиера Борисов, двамата са се ръководили само от закона и са градили доверие един към друг. „2005 г., когато бях помолен от премиера да напусна системата на МВР, беше важно житейско решение за мен. Аз го приех, обсъдих го с моята съпруга и тръгнах по този път, за да участваме в частичните избори за град София и за кмет на Община София“, обясни Цветанов.

"Питайте колегите от БСП защо никога не поемат морална отговорност", добави той по адрес на левицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България