Цветанов: С помощта на медиите трябва да променим манталитета на българския водач

Цветан Цветанов

Предвижда се евективен рестарт на Фонд "Пътна безопасност"

"Трябва да променим манталитета на българския водач с помощта и на медиите, защото без медиите няма как да има информираност и да стават известни тези водачи, които са неизрядни. Това целят приетите днес промени в Закона за движение по пътищата според шефа на вътрешната комисия Цветан Цветанов.

Те ще позволят да се премахнат табелите, указващи къде на пътя се намират камерите за наблюдение. Промените бяха приети с консенсус и от вътрешната, и от транспортната комисии в Народното събрание. По думите на Цветанов това ще помогне да бъдат намалени катастрофите по пътищата.

Част от мерките,  които ще бъдат предприети през следващите седмици и месеци, ще бъде да се рестартира ефективно Фонд "Пътна безопасност", съобщи Цветанов. 50 процента от глобите ще остават в този фонд. В момента в него има натрупани 20 млн. лв. С тези пари ще се финансира по-ефективна дейност сред учениците в училищата. Цветанов изрази надежда, че властта ще получи съдействието и на родителите, НПО-та и КАТ.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право