Цветанов: 18 г. сме работили заедно с премиера Борисов, не трябва да се говорят лоши неща

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Ще се съобразя с оценката на премиера Бойко Борисов и няма да я коментирам. В продължение на 18 години сме работили заедно, не трябва да се говорят лоши неща. Това заяви Цветан Цветанов във връзка с вчерашното изявление на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Решението да подам оставка като втори човек в партията ГЕРБ е мое, взех го след около 40 дни размисъл", поясни Цветанов пред БТВ. "По време на разговора с премиера Борисов нямаше повишаване на тон. Борисов ми предложи да остана в партията, да работя в нея и да нямам никакви изяви. Според вас това лесно ли е, когато в продължение на 18 години сте работили.

За мен вариантите бяха само два: или продължаваме да работим заедно или да си тръгна. Усещам, че има недоверие“, каза Цветанов.

"Аз лоша дума за Борисов няма да кажа. Няма да се превърна в човек, който хули след като се е разделил. Но мога да изразявам мнение за решенията на партията. Винаги съм бил за евроатлантическата позиция на страната. Това, което съм правил, е да защитавам интересите на партията и държавата", заяви той.

За казаното вчера от Бойко Борисов, че не желае вече Веселин Маринов да пее на проявите на ГЕРБ, Цветанов заяви за приятеля си: "Аз се гордея с Веско Маринов. Запознах се с него, когато бях заместник кмет в Столична община. Той е много ранима душа, но ако не е с тези си качества, нямаше да бъде Веско Маринов.

Борисов е в правото си да говори каквото иска, но все пак и аз имам права. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Няма да го направя и сега”, натърти Цветанов, като отбеляза, че в такъв момент е добре човек да запази хладнокръвие и да остане спокоен.

Цветан Цветанов разкри, че веднага след оставката си е получил предложение от лидер на една от по-малките политически партии да се присъедини към нея, но е отказал. "Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждани. Аз съм участвал в нейното създаване. Може би ролята ми не е била толкова важна, каквато бе оценката на премиера”, подчерта той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика