Цветан Соколов: „Лубе” е отбор, изграден да печели

„Лубе“ е отбор, изграден, за да печели - обяви Цветан Соколов пред  авторитетното издание „Гадзета дело спорт“. - Силата на един отбор е в самия колектив. Само в спокойна среда и в добра форма се играе оптимално. Наистина се чувствам много добре тук.“

Тимът на българина е непобеден в първите 7 кръга от италианското волейболно първенство и дели първото място с шампиона„Азимут“ (Модена). Капитанът на националите ни се върна с размах на Ботуша и отбелязва средно по 17,5 точки на мач.

Последните два сезона Соколов игра в Турция, спечели титлата, Купата и Суперкупата с „Халкбанк“ (Анкара). А преди това се подвизава 4 години на Ботуша в Тренто и Кунео.

„Исках да се завърна в Италия и когато получих офертата веднага казах „да“ - признава Соколов. - А към тима от Тренто храня специална благодарност. При тях израснах като човек и състезател.“

Именно в Тренто гостува тимът на българина на 13 ноември.

Същевременно волейболистките на „Марица“ очакват италианския „Унендо Ямамай“ или белгийския „Гент4 на старта на втория по сила евротурнир - за купата на CEB. Пловдивчанки записаха втора категорична загуба с 0:3 при гостуването на клуб №1 на планетата при жените „Еджзаджъбашъ ВитрА“ (Истанбул).  Най-резултатна за българките бе Радосвета Тенева с 10 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт