Цветан Цветанов: Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес

Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес и за да намалим напрежението в обществото. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Този дебат трябваше да бъде много по-продуктивен. Трябваше да бъде сблъсък на политики, а не на популизъм и това, което са свикнали да правят БСП. За тези, които смятаха, че ще бъде отнет гласът на опозицията - радвам се, че Корнелия Нинова се върна в пленарна зала. Тя отсъстваше от този дебат, за който настояваше да се проведе“, заяви Цветан Цветанов.

„Темата, която провокира сериозно обществено негодувание бе изказване на вицепремиера Валери Симеонов. Както премиера, така и аз казахме, че подобни думи не трябва да си позволяват българските политици. Той ще понесе своята отговорност“, каза още Цветанов.

БСП не спечели нищо от дебата – предизвикаха конфликти, защото си мислят, че ги крепят на повърхността, но те ще ги сринат на избори, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ . „Не мога да разбера кога колегите от БСП са искрени и кога не са. Колеги от БСП, спомням си думите, които бяха казани от ваш депутат и то в предизборна кампания“, каза още Цветанов и визира изказването на Крум Зарков в телевизионния ефир, че с бивши ченгета от ДС са замисляли да тормозят нечии дядовци.

„Това, което направи депутат от левицата да обиди всички български граждани, като каза, че 80% от тях са дебили. Този народен представител понесе ли някаква отговорност?“, попита Цветанов.

„Искам да попитам народният представител, който нарече всички депутати убийци, някой понесе ли отговорност за това? Или много е добре да се скрием за дадена тема“, заяви още Цветанов.

Той обърна внимание и на депутат от БСП, обвинен в пране на пари в особено големи размери и посочи, че само Вежди Рашидов има право да говори за олигарси. По отношение на коалицията ГЕРБ-„Обединени патриоти“, Цветанов коментира: „Няма да скрия от вас, че имаме и различия, че емоцията е много по-голяма в тези отношения помежду ни. Имаме 4-годишна управленска програма и не сме направили отстъпление ежеседмично и годишно. Темата за хората с увреждания, майките и техните деца, нека си припомним какво направихте вие, когато имахте възможност да управлявате“, заяви още Цветанов.

„Нека не говорим колко беше минималната работна заплата във вашия управленски мандат само преди две три години. Нека да припомним какъв е ангажиментът на настоящото правителство – това е да увеличаваме ежегодно минималната работна заплата“, допълни още Цветанов.

Той обърна внимание, че при БСП е имало средна работна заплата 828 лв., имаме средна работна заплата към настоящия момент 1117 лв. По адрес на „Воля“, Цветанов заяви: „Някой път имат различия с управляващото мнозинство по секторни политики, но показват ангажимент към своите избиратели, че интересът на страната е по-важен от междуличностните пристрастия на всеки един от тях“, каза Цветанов.

По думите му сега правителството е стабилно. Той посочи, че са видели при служебен кабинет какво прави президентът Радев. "Да отива в спирала на една нестабилност", каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика