Цветан Цветанов: В четвъртък ще решим за оставката на Теменужка Петкова

Цветан Цветанов

Борисов е поискал от Бабиш информация за сделката за ЧЕЗ

В четвъртък, когато бъде направено изслушването в комисията по енергетика и по националната сигурност евентуално, ще решим за оставката на Теменужка Петкова. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.- председател на партията Цветан Цветанов след провеждане на коалиционен съвет в сградата на МС.

Решението е след като приключат изслушванията и дебатите, оставката на енергийния министър Теменужка Петкова да бъде разгледана и приета, или да се търси вариант за нов министър, но това да стане на по-късен етап, заяви Цветан Цветанов.

На съвместното заседание на комисиите ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ, увери Цветанов. Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката за активите на ЧЕЗ, поясни още вторият в ГЕРБ. Според него чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър. Борисов е поискал тази информация.

Коалицията е стабилна и ние сме заедно, каза Цветанов като аргумент, че в коалицията няма проблеми. Волен Сидеров, който сутринта в телевизионно интервю заяви, че Делян Добрев е незаконен депутат, защото е в оставка, след коалиционния съвет коментира, че след заседанието на двете комисии ще реши дали да поиска оставката на Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика