Цветан Цветанов: ГЕРБ има 93 506 членове

За последните 3 години сме увеличили членовете на ГЕРБ с 10 000, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов в отчет на Изпълнителната комисия.

"Днес вече имаме 93 506 членове, а още 2000 човека са се влели в младежкото ни движение", обобщи той по време на 4-ото Национално събрание на ГЕРБ.

Цветанов подчерта помощта на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел" за дейността на женското движение в партията. Както и свършеното от Старейшини ГЕРБ" - "при тях има най-много професори и участват активно в правенето на политики.", обясни Цветанов.

Като силен морален жест определи Цветанов подкрепата на Обединени патриоти за втория кабинет на Бойко Борисов, в който бяха ГЕРБ и Реформаторският блок, а националистите реално не участваха в изпълнителната власт.

Местната власт трябва да има реален импулс, препоръча зам.-председателят на партията.Силата на ГЕРБ е, че успяхме да направим политика за всяко едно населено място, без значение дали е малко или голямо, обясни той. Специално Цветанов подчерта ролята на сегашния председател на НС Цвета Караянчева в Кърджали и изрази увереност, че ГЕРБ ще има кметове в региона след вота през 2019 г.

Истински достойни партийни членове нарече зам.-председателят Цецка Цачева и Пламен Манушев, защото се приели решението да участват в президентската надпревара, макар и загубена от тях.Фалшивите новини, манипулациите посочи Цветан Цветанов като основната причина за изборния неуспех.

Изборът на коалиционни партньори след последните парламентарни избори в лицето на Обединените патриоти беше единствено правилният, продължи Цветанов.

За българското европредседателство и европейския път на страната подчерта важната роля и качества на лидера Бойко Борисов.

Управлението е стабилно, категоричен беше зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов не скри и проблемите по места, посочвайки загубата на два областни центъра - Добрич и Плевен. Недобър в момента бил климатът в структурата в Плевен, призна той. Вече били преодолени проблемите в Пазарджишко, в Пловдивска област.

Зам.-председателят на ГЕРБ препоръча интензивни срещи с хората, защото личният контакт е много важен, а той ще помогне за реален анализ за предстоящите след година и половина местен вот. Затова Цветанов и поиска от министрите да обръщат внимание на проблемите във всички общини.

Опозицията търси странна легитимация с действията си, не пропусна политическите опоненти партийният заместник на Бойко Борисов.Той благодари на премиера за истинския диалог между различните власти, но припомни, че силата да взема решения е на парламентарната група.

Цветанов завърши изказването си с номинация на Борисов за председател на ГЕРБ и декларира, че той ще гласува за него.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика