Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи Патриотичния фронт за съставяне на правителство

Към настоящия момент няма да подкрепим ПФ за съставяне на правителство. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Заявили сме категоричната си политическа позиция, че ще върнем мандата, който ще ни бъде връчен като първа политическа сила в сегашния парламент”, подчерта той. „БСП доколкото знам и те са се отказали от съставянето на кабинет. ГЕРБ и БСП с тази ясна позиция имат 122 народни представители, което означава, че няма как другите политически формации в 43-тия парламент да могат да формират мнозинство, което да подкрепи бъдещо избиране на какъвто и да е парламент“, коментира Цветан Цветанов.

„22 януари встъпва в длъжност новият президент, най-ранната дата, на която може да бъдат проведени изборите е някъде преди 20 март. На консултативния съвет, който ще бъде проведен при президента ще се намери политически консенсус и, ако се прецени и се консолидират всички парламентарни групи около дата - 26 или 2 април“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. „Смятам, че 2 април е най-късната дата, на която могат да бъдат проведени предсрочните парламентарни избори“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика