Цветан Цветанов: ГЕРБ поема ангажимент да бъде изграден вторият кабинков лифт на Банско

Ние от ГЕРБ поемаме ангажимент да бъде изграден вторият кабинков лифт на Банско, защото така ще помогнем за развитието на Банско, на Добринище и на Разлог. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ в Благоевград Цветан Цветанов на среща с бизнеса, неправителствени организации и граждани от община Банско.

Цветанов подчерта, че за ГЕРБ приоритет е довършването на автомагистрала „Струма”. По думите му, този транспортен коридор ще даде възможност за развитие на бизнес и ще насърчи туризма в региона, освен това ще допринесе за намаляване на жертвите по едно от най-натоварените трасета в страната.

Според зам.-председателя на ГЕРБ за хората от бизнеса е по-добре да остане плоският данък, вместо да се въвежда предлаганото от опонентите на партията прогресивно данъчно облагане. „Вярвам, че никой от нас не иска държавата да харчи повече от това, което получава, да се увеличава дефицитът, отново да бъдат спрени еврофондовете, отново да фалират банки. Затова ви призовавам да подкрепите политиките на ГЕРБ с № 11 в бюлетината. Трябва да постигнем категорична победа на 26-ти март, за да продължи България да следва правилния път на развитие - европейския”, каза Цветан Цветанов.

Цветанов подчерта, че за следващия програмен период парите от Европейския съюз възлизат на 17.5 млрд. По думите му, 5.5 млрд .лева са договорени по програмите за селските райони. “Важно е да запазим стабилна икономиката на държавата. През 2016 г. икономическият ръст на страната ни е 3.5 %, прогнозите са той да продължи да се увеличава. Но това може да стане само при стабилно управление на ГЕРБ, защото виждате, че вече има спад в икономиката”, каза Цветан Цветанов.

Пред представителите на бизнеса водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград коментира, че в програмата на ГЕРБ е предвидено да се намали административната тежест за фирмите и гражданите, като това ще бъде и мярка в посока намаляване на корупцията в администрациите. Цветанов подчерта, чрез през годините на прехода ГЕРБ е единствената партия, която е доказала, че може да носи отговорност, за това е важно на предстоящите избори да се гласува с номер 11.

Зам.- председателят на ГЕРБ коментира пред присъстващите и предизвикателствата и трудностите пред бъдещето управление, свързани с миграционния поток, който остава реалност. „Успяхме почти напълно да изградим възпиращото съоръжение на границата с Турция, активно участваме в диалог с южната ни съседка, за да остане миграционният поток там. Ситуацията в Македония, Румъния , Сърбия и Гърция е тревожна. За това днес повече от всякога трябва да намалим агресивното поведение между партиите. За ГЕРБ националните интереси са над всичко”, каза Цветан Цветанов. Той коментира още част от основните мерки, заложени в програмата на ГЕРБ - здравеопазването, образованието и демографската криза.

Областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и втора в листата Даниела Савеклиева подчерта, че програма на ГЕРБ е отворена за предложения от страна на бизнеса. „Срещите ни с вас винаги са били важни, защото така чуваме вашето мнение, вашата критика. Вие можете с вашите идеи да помогнете да създадем още по-добри условия за развитие на бизнеса”, каза тя.

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ от Банско Александър Мацурев заяви, че единствено ГЕРБ предлага в настоящата предизборна надпревара силни и работещи идеи за развитие на страната.

Кметът на Банско Георги Икономов бе категоричен, че ГЕРБ е единствената партия, която може да изпълни програмата си, защото екипът на Бойко Борисов вече е натрупал достатъчно опит.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика