Цветан Цветанов: Димитър Гамишев няма да ръководи общинска структура на ГЕРБ

Снимка: Денислав Стойчев

Достойна, морална постъпка. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи пред журналисти решението на Димитър Гамишев да подаде оставката си като депутат заради проверката на НАП във връзка с прехвърляне на негова фирма и съмнения за ДДС измама.

В разговор с Цветанов Гамишев е заявил, че иска да подаде оставка, за да няма петно върху партията, правителството, парламентарната група.

В момента в цялата страна се провеждат отчетно-изборни събрания, има номинации - колегите ще решат, така зам.-председателят на ГЕРБ коментира бъдещето на Димитър Гамишев като координатор на структурата в Гоце Делчев. От тази гледна точка, подчерта Цветанов, ви давам пълна гаранция, че няма да е ръководител на общинската структура, окончателното решение кой от номинираните да я оглави, ще вземе Изпълнителната комисия /указанията са за по три номинации във всяка организация/.

БСП веднага избързаха да коментират, смятам, че позицията на Спас Гърневски беше ясен знак да видим БСП, когато говорят за морал, дали те самите са проявили такъв по отношение на техните представители в 44-то НС, добави Цветан Цветанов. Говорим за съмненията за купуване на гласове, няма народен представител, който да е приватизирал дружество по начина, по който го е направила Корнелия Нинова, изброи примери той.

При разговора Димитър Гамишев му е казал, че когато е влязъл в политиката, е решил да се освободи от бизнеса си и тогава е прехвърлил фирмата на въпросния човек, когото не познава като малоимотен. След това вече не е поддържал никаква комуникация с него и не знае дали има задължения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика