Цветан Цветанов за скандала "Ало, Банов съм": Всичко това е една пропаганда за дестабилизация на държавата

Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите в България. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред БТВ.

"Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията й. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

На въпрос, ако случаят с Емилиян Гебрев набъбне до скандали и ако бъдат представени доказателства от службите ни, че руският агент е свързан с отравянето на Гебрев и Скрипал, дали ще се стигне до изгонването на руски дипломати, Цветанов отговори: „Имам една моя лична позиция, но не бих искал да я коментирам, защото представлявам парламентарна група. В тази посока ще се въздържа от коментар. Споделял съм всички мои виждания с премиера и хора, които имат отношение“, заяви Цветанов. Той посочи, че винаги трябва да бъдеш ясен в позицията. „Трябва някой път да се взимат и подобни решения“, допълни още Цветанов.

„Избрахме човек, който не си спази принципите, които изповядва до 2012 г. След 2012 г. има промяна във възгледите на президента Радев, когато той възнамерява да се занимава с политика. Той го доказа с всеки един ден, че иска да ни отклони както за икономическите санкции срещу Русия. Когато нарушаваш международното право, когато анексираш една територия, трябва да имаш предвид, че трябва да има отпор на демократичната общност от целия свят“, каза той и отчете, че това се прави от ЕС.

Според него президентът Радев търси постоянна конфронтация с правителството и парламента. Цветанов попита за три години колко пъти президентът Радев се е обърнал от трибуната на българския парламент. Той подчерта още, че президентът трябва да разбере, че външната политика се формира от правителството.

Във връзка със скандала „Ало, Банов съм“, той заяви, че съгласно прогнозата на ЕК за 2019-2022 България е в топ пет на държави с икономически растеж 3,6%. „Искам да попитам Елена Йончева какви бяха доходите и политиките, в периода, когато те управляваха. Моделът е ГЕРБ даде възможност да имаме успешно европредседателство и един проблем, който исторически всички смятаха, че няма да може да бъде решен“, каза Цветанов, визирайки темата за Западните Балкани. Той обърна внимание, че от днес Македония е Северна Македония и поема по своя път към НАТО.

„Имаме противодействие на Русия. Това са хората, които подкрепят всичко това, което е за дестабилизация на Балканите“, каза Цветанов по адрес на БСП. „Аз съм убеден, че компетентните органи ще си свършат своята работа. Когато те излязат и кажат това, което те са установили, можем да го коментираме. Дотогава всичко това е една пропаганда за дестабилизация на държавата. А тя стои изключително добре в международен план. Във вътрешноикономически план стоим също добре. Ако ние сме политици и се обединим България да стане най-доброто място за живеене на Балканите и в региона, където се намираме, по този начин политика не се прави. Политика се прави с реални действия, стигайки до хората. Когато го направим заедно, всички ще имат възможност да получат обществена подкрепа, а не да изолират хората", заяви той.

Попитан дали ще бъде обсъждан на коалиционен съвет скандалът „Ало, Банов съм“, Цветанов отговори, че не смята, че той трябва да бъде част от дневния ред. По думите му ще се обсъжда концепцията на Красимир Каракачанов за интеграция на циганите, в която според него има неща, които и към настоящия момент по закон трябва да бъдат изпълнявани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България