Цветан Цветанов: Намерен е начин да се използва капацитета на детския дом в Дебелец

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в понеделник посети Дома за медико-социални грижи в град Дебелец.

По време на приемна за граждани преди броени дни във Велико Търново, Цветан Цветанов пое ангажимент да съдейства на ръководството на социалното заведение, което предстои да бъде закрито в настоящия му вид. Това е планирано в изпълнение на националния план за превенция на институционализацията на децата с увреждания. Пред директора на Дома д-р Анелия Георгиева председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че е намерен вариант, за да се използва капацитета на изградената и оборудвана материална база и способностите на квалифицирания персонал.

„Дойдохме тук за да ви окуражим и да ви благодарим за изключителните грижи и за всичко това, което правите за децата. Много се радвам, че само няколко дни, след като вие поставихте този проблем, благодарение на добрата координация между ведомствата, той вече намира своето решение. Убедих се, че базата е в отлично състояние. Поздравявам ръководството за начина, по който тя се поддържа и ви уверявам, че ние ще надграждаме това. След разговор с родителите на децата имах възможността да се убедя, че тази институция носи спокойствие и за тях”, каза Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България