Цветан Цветанов: Недопускането ми до срещата между президента и кмета на Свищов не говори за единение

Цветан Цветанов

„Ние сме тук, заедно с официалните гости да почетем паметта и да отдадем заслуженото за това, което е направено преди 140 години. Нека днешният ден да даде повече тържественост, а не да влизаме в подобни нелицеприятни решения, които по никакъв начин не говорят за единение, обединение. Ние, като народни представители, председателят на Националното сдружение на общините и областният управител сме тук, за да бъдем част от тържествената церемония с жителите и гостите на Свищов. България над всичко“, заяви Цветанов.

Това коментира  председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е в Свищов, за да се включи в празничната програма, с която града чества 140 години от Освобождението си, но не е бил допуснат до срещата между президента Румен Радев и кмета на града Генчо Генчев.

Това е решение на президента и президентския екип. Не смятам, че в днешния ден, когато празнуваме 140 години от Освобождението на първия български град, трябва да обръщаме внимание на подобен подход и решения, които взима президентската институция.

На въпрос било ли е обяснено каква е причината за недопускането му на срещата, той коментира. „Не, разбира се. Подобни срещи са правени и в други градове, когато има засичане с президентската институция. Мога да дам за пример Враца на 1 юни. Тогава имаше подобна работна среща, на която присъстваше и кметът и областният управител, на която имаше градивен разговор, даващ възможност за търсене на решения на поставените въпроси“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България