Цветан Цветанов: Не съм крил нищо за апартаментите си

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Атаките срещу мен винаги съвпадат с предизборен период, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

Не съм крил нищо, свързано с апартаментите си, всичко направено е съгласно закона. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти.

Цветанов уточни, че е минал през всички проверки, дори когато ГЕРБ е била в опозиция. Цветанов припомни, че през 2013 е имало прокурорска проверка. Според него тези атаки в публичното пространство срещу него винаги съвпадат с някакъв предизборен период.

„2013 г., когато бяха направени тези допълнителни проверки, които приключиха в период, в който БСП управляваше, нищо не излезе“, обясни той. На въпрос колко му е излязло това жилище, Цветанов уточни, че е платил 100 хил. разлика, за да се нанесе. Той посочи, че не става въпрос за преференциални цени и уточни, че не знае какви са цените, на които продават от фирма „Артекс“ на всички свои клиенти.

Във връзка с информация, че в същата сградата апартамент има и заместник-министъра на спорта Ваня Колева, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: „С всяка една строителна фирма, която предлага жилище на пазар, всеки един български гражданин може съгласно българското законодателство да влезе в отношение и да подпише договор. Понеже говорите за заместник-министъра на спорта, мога да кажа, че доколкото знам нейният съпруг е осми на световното по колоездене преди 20-30 години. Имат един хубав, сериозен бизнес от 30 години. Защо да не може да си купи апартамент? Защо да се притеснява човек, когато е направил всичко прозрачно, легално. Това, което тя е подписала, като декларация преди една година си е упоменала всичко това. Това, което аз съм направил преди една година, е да си подпиша нотариален акт, в който съм участвал в сделката. Ние по закон сме длъжни да го декларираме. В тази си декларация ще направя това, което правят всички обществени личности“, допълни Цветанов и коментира, че това не е нарушение.

Цветанов посочи, че анонимният сигнал е бил внесен от лидера на БСП, а днес атаката, срещу него е изкристализирала, след като вече излиза и Румен Радев. „Предполагам, че като журналисти, които си обичате професията, може да видите как всъщност тръгна всичко и как се появиха тези, които могат да коментират“, уточни Цветанов.

„Всяко едно медийно пространство си има своята политика и всеки прави това, което иска и иска да направи съответната новина. Поздравления на тези, които направиха тази новина. Два дни вече не говорим за БСП, не говорим за това, което се случва там. Това е съвсем нормалното хубаво тактическо мероприятие, което може да отклони обществото от тези теми и да фокусира вниманието върху ГЕРБ“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов попита дали има журналисти, които да били ограничени от ГЕРБ да зададат въпроси или такива, на които им е казвано какво да питат и обърна внимание, че определени журналисти не се допускат на пресконференции на БСП. „Заставам пред вас от уважение. Не бих искал нито да бягам от тук, нито да ходя някъде, нито да си намирам повод, че отсъствам. Продължавам да върша това, което съм вършил до настоящия момент. Няма нещо, от което да се срамувам. Всичко, което съм правил като действия, било то като министър на вътрешните работи, като общественик, като участващ в много каузи и кампании, всичко съм правил със сърце и с любов и никога не съм си мислил и възнамерявал да прекрачвам закона“, коментира той.

„Има данъчна оценка, която е задължено лицето да извади, когато продава или заменя свое жилище. Купувачът, който продава също трябва да направи всичко това. Разговорите, които съм водил, това, което съм изповядвал като сделка, е в законовите норми. Това, че всеки може да си интерпретира и да прави, каквото иска, си е негово право“, каза още Цветанов.

Той посочи, че е убеден, че има политици и журналисти, които през годините са си купували жилище чрез фирма „Артекс“. Той посочи, че познава Симеон Велков, който е купил двата заменени от него апартамента, тъй като е бил бивш служител в централата на ПП ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България