Цветан Цветанов: Няма да има коледни бонуси за депутатите

Предсрочни избори са виждания само на БСП и на президента Радев

Няма да има коледни бонуси за депутатите, заяви във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос на „Труд”. „Коледни бонуси за депутатите?! Сега чувам”, реагира той и определи като фалшива новина, която се разпространява в социалните мрежи, че народните представители ще получат 6000 лева към заплатите си за предстоящите празници.

”Благодаря ви, че веднага можем да опровергаем поредната фалшива новина. Няма такова нещо”, каза още Цветанов. Той посочи, че няма предпоставки за предсрочни избори и такава перспектива е само във вижданията на опозицията в лицето на БСП и на президента Румен Радев, които координират действията си. Във връзка с протестите коментира, че една немалка част от хора са създали условия за блокиране на пътищата и са ограничили правото на други хора, които отиват на работа или се прибират със семействата си .

„Правителството има управленска програма, която е представена още през март 2017 година на предсрочните избори и се изпълнява стриктно. Няма никакви разминавания по тези акценти. И също така мога да кажа, че минималната работна заплата за догодина става 560 лева и в края на мандата трябва да достигне 650 лева“, посочи още Цветанов. Той допълни, че когато се дискутира темата за размера на минималната работна заплата, синдикатите настояват по-високи доходи, а работодателите не искат увеличение.

„Ние обаче изпълняваме ангажимента си и продължаваме да увеличаваме минималната работна заплата. Управляващото мнозинство е на мнение, че работодателите трябва да повишават доходите на работещите във всяка една сфера“, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика