Цветан Цветанов облече носия за празника на чевермето в Златоград

Председателят наа предиззборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се премени в народна носия на шестия поред празник на златоградското чеверме и гайдарското надсвирване.

"Европа покрепя България да съхранява своята идентичност. Златоград е пример за това - тук всяка година гостите и хората, носещи народни носии - се увеличават. Градът все повече се възприема като перлата в Родопите, където всеки може да се зареди с позитивна енергия", заяви Цветанов, който публикува и снимкии от участието си на събора в социалните мрежи.

"Европейската солидарност ни дава всички възможности да бъдем част от голямото европейско семейство, но запазвайки същността си като нация със своите бит, култура, обичаи, традиции", подчерта той.

Заедно с Цветанов в Златоград са кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев, народният представител д-р Красимир Събев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов. Там е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика