Цветан Цветанов: Опозицията е креслива, но няма алтернативи на управленските политики

ГЕРБ има своя лидер и има подкрепа на своите членове, около 100 000 души, които дават безрезервна подкрепа за лидера Бойко Борисов. В БСП има недоверие към лидера и вътрешните противоречия се опитват да ги изнесат сякаш ГЕРБ са виновни. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БТВ.

От „Позитано” 20 обвиниха управляващите, че се опитват да „купят” вътрешната опозиция в редиците на социалистите. Като пример дадоха решението на варненската община да плати на бизнесмена Георги Гергов милиони за превърнало се в безстопанствена дупка пространство за универсален магазин в центъра на града.

„Защо никой не задава въпроса как Георги Гергов стигна до този имот във Варна, как придоби Пловдивския панаир – по времето на управлението на СДС с мощната подкрепа на зам.-министър Корнелия Нинова, във Варна местната власт е била на СДС”, отговори Цветанов.

По думите му опозицията е "креслива", но няма алтернативи на управленските политики.

Той заяви, че „Атака” няма да вземе Министерството на вътрешните работи, защото даже вътре в „Обединени патриоти” няма подкрепа подобно ротационно завъртане на отговорностите в управлението.

Цветанов обяви, че новият главен секретар на МВР ще бъде избран измежду 2-3 имена, но все още процедурата не е стартирана и само се обсъждат възможните варианти.

Сред тях не е вече работилият на тази позиция бивш координатор на „Атака” Светлозар Лазаров: „Може би е напуснал заради слабите си организаторски качества – системата и обществото нямат доверие на Светлозар Лазаров, защото всички помнят как завърши неговата кариера”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика