Цветан Цветанов: Президентът изглежда притеснен

Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по БТВ. Според него, в диалога с Румен Радев, министър-председателят е показал изключително голямо държавническо поведение.

„Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация. Притеснява се от всичко, което не може да реализира в обещанията и ангажиментите, които може би е поел преди да бъде номиниран. Защо той не говори за Елена Йончева, която беше негов съветник и се оказа в контакт с един от близките хора на Цветан Василев“, попита Цветанов.

„Премиерът многократно е заявявал, че няма общо межди него и Пеевски. Бизнес между Борисов и Пеевски е абсолютно несъстоятелна тема. Това може да се докаже много бързо, когато се изложат фактите. Когато нямаш алтернативни решения или нещо, което може да допринесе за политически облик на страната ни – минаваш към личните нападки. Това е защитната теза на хора, които нямат аргументи. Оприличавам това в политиката като завист“, заяви още Цветан Цветанов.

Във връзка със скандала в НЗОК и заплахите, за които говори проф. Камен Плочев, Цветанов заяви, че няма яснота откъде са дошли въпросните заплахи. „Тези, които говорят за заплахи не казват откъде са дошли“, коментира той.

По думите му един финансов въпрос се е превърнал в политически. „Проф. Плочев е предложение на предишния министър на здравеопазването Николай Петров“, посочи Цветанов и уточни, че затова се е ползвал с подкрепата на ГЕРБ.

Цветан Цветанов каза още, че по темата днес ще бъде изслушан министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. „Няма опасност българските граждани да не могат да се лекуват в чужбина“, каза още Цветанов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика