Цветан Цветанов разговаря с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Двамата разговаряха в София. По време на срещата Харис посочи България като пример за толерантност в контекста на 75-тата годишнина от спасяването на българските евреи, която ще отбележим през 2018 година, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Дейвид Харис поздрави Цветанов по повод избирането на заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев за национален координатор по борбата с антисемитизма. Двамата изразиха подкрепа за провежданите от правителството устойчиви политики и за устойчивите политики на ГЕРБ в подкрепа на толерантността. Изпълнителният директор на Американския еврейски комитет благодари на заместник-председателя на ГЕРБ и за позицията на България по отношение на Хизбула през 2013 година, когато Цветанов беше вицепремиер и министър на вътрешните работи.

В края на срещата Цветан Цветанов и Дейвид Харис изразиха взаимен ангажимент да се противопоставят на всякаква форма на дискриминация на религиозен или етнически принцип и да работят за повече толерантност и разбирателство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика