Цветан Цветанов разговаря с Хенинг Зенгер от фондация „Ханс Зайдел“

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с ръководителя на отдела за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия във фондация „Ханс Зайдел“ Хенинг Зенгер. В разговора, който се проведе в централата на ГЕРБ, участва и регионалният директор на „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа д-р Клаус Физингер, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на срещата беше дадена висока оценка за сформираното правителство от премиера Бойко Борисов и мнозинството в Народното събрание. Хенинг Зенгер изрази увереност, че под ръководството на премиера Борисов, догодина България ще проведе успешно председателството на ЕС. Сред останалите теми на срещата беше политическата ситуация в страните от Югоизточна Европа и Западните Балкани. „България е единственият остров на стабилност в региона. Ето защо Вашата роля в политическите процеси е водеща и страната Ви е стратегически партньор както на Германия, така и на целия ЕС. Доказателство за това е, че предстоящата първа външна визита на премиера Бойко Борисов е именно в Германия, където той ще се срещне с федералния канцлер Ангела Меркел“, подчерта още Зенгер.

По време на работната среща Цветан Цветанов обсъди с Хенинг Зенгер и Класус Физингер провеждането на съвместни форуми и инициативи между ГЕРБ и „Ханс Зайдел“ в предстоящите месеци. Цветанов подчерта, че „Ханс Зайдел“ винаги е била добър партньор на ГЕРБ и благодари за експертната помощ, която оказват на партията на партията при формулирането и прилагането на законодателни промени в секторите „Сигурност“ и „Образование“, така и на правоохранителните и правораздавателните институции. Освен това беше изразена готовност за разширяване на сътрудничеството между баварския Ландтаг и българското Народно събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика