Цветан Цветанов: Румен Радев не успя да защити националното самочувствие, всички се чувстват обидени

Илияна Йотова превъзхожда с класи поведението на президента, каза зам.-председателят на ГЕРБ

Ако срещата на държавния глава с руския патриарх беше благоприятна за президента, щеше да има и нарочен брифинг. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание. По думите на Цветанов се е видяло, че президентът не е успял да защити националното самочувствие на българина и всички се чувстват леко обидени.

„Винаги, когато се правят международни срещи, винаги се прави стенограма. Дори на работни срещи, които президентът организира, винаги има стенограф, винаги има запис. В тази връзка просто поискахме да бъде разсекретена стенограмата, за да се види позицията на българския президент и поведението, което беше изразено от руския патриарх“, каза Цветанов.

Той посочи, че за да може да бъде обективна позицията и на политическите партии, и на президента, трябва да се чуе какъв е бил разговорът.

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че като се извади стенограмата, ще спрат всякакви спекулации. „Омръзна ни нас, представителите на различните политически формации, да ангажираме общественото внимание с теми, които отдавна вече са минали. 3 март мина, тази среща мина и ние 2 седмици по-късно отново говорим за това какво е казал президентът и дали е защитил или не националните интереси“, заяви Цветанов.

Той обясни, че откакто е започнал мандатът на Румен Радев, той не е изразил своята позиция за Крим, за СЕТА, защото тя е коренно различна от казаното по време на президентската кампания. „За него по-важно е да отиде някъде, пред военните предимно, и да говори политически“, заяви Цветанов и поясни, че президентът трябва да е обединител на нацията.

Румен Радев е човекът, който говори повече като заявка за политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Попитан какъв е този проект, Цветанов отговори: „То, за всички вече ясно“.

„Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет. Това означава удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев“, коментира Цветанов.

Той поздрави Илияна Йотова и посочи, че има голяма разлика между нейните изказвания и тези на президента. „Тя има съответният опит и знае как се прави голямата политика. Тя превъзхожда с класи поведението на президента“, заяви Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика