Цветан Цветанов се срещна със зам.-директора на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство Нийл Паркин

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна със зам.-директора на Министерство на вътрешните работи на Обединеното Кралство Нийл Паркин, съобщиха от партията.

По време на срещата бе обсъдено протичането на Българското председателство на Съвета на ЕС. Г-н Паркин поздрави Цветанов за успешното Председателство и сподели отличното си впечатление от срещите, организирани по темите за вътрешна сигурност. Двамата обсъдиха предстоящата среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, която ще се проведе на 18-19 март в София, на която ще бъдат обсъдени теми, свързани с киберсигурността и противодействието на незаконното съдържание онлайн, борбата с тероризма и организираната престъпност, сътрудничеството със страните от Западните Балкани и Процедурните правила за работата на новосформираната група. Паркин пожела успех на Цветанов като домакин и съпредседател на предстоящото събитие.

В заключение двамата се обединиха около необходимостта от запазване на ефективно и добро сътрудничество между Великобритания и ЕС в сектор сигурност и след Брексит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България