Цветан Цветанов се срещна с председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, съобщи пресцентърът на партията. Срещата бе в Брюксел, където Цветанов участва в учредителната среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол. Тема на разговора беше напредъкът на България към членството в еврозоната и Шенген.

„Влизането в еврозоната е голямо политическо предизвикателство. Оценявам високо личния ангажимент на премиера Бойко Борисов за прогреса в тази сфера. България е сериозен партньор в Европа с много добри икономически показатели“, заяви Вебер. Председателят на най-голямата политическа група в ЕП даде изключително висока оценка на работата на българските евродепутати от ГЕРБ.

На свой ред Цветан Цветанов отбеляза, че със своя ръст на икономиката от 3.9% България е в топ 5 на страните от ЕС по този показател за миналата година. В края на срещата Манфред Вебер пожела успех на Цветанов, който заминава на работно посещение в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България