Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

ПГ на ГЕРБ, заедно с „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание след заседание на групата.

"ПГ е единодушна, заедно с „Обединени патриоти“ подобно поведение на заместник-председател на парламента, няма как да бъде одобрено от парламентарното мнозинство", каза Цветанов. По думите му Валери Жаблянов е проявил подигравателно отношение към жертвите на комунизма.

Не е от компетентността на парламентарната група да даде отговор сваля ли политическото доверие от проф. Камен Плочев, каза още Цветанов. По думите му, писмо до министър Кирил Ананиев не е изпращано във връзка с исканата актуализация на бюджета на НЗОК. „Що се касае до писмото до парламента, тук вече говорим за актуализация на бюджета. Не е от компетентността на Народното събрание да внасяме актуализация на бюджета на държавата. Има административен проблем, но това не е от компетентността на парламентарната група да отговорим дали сваляме политическото доверие или не. Има Надзорен съвет. Ние ще се съобразим с това, което беше направено като предложение от народни представители от нашата парламентарна група - следващия вторник проф. Плочев да бъде изслушан“, заяви Цветанов. Той поясни, че групата се съобразява със законовите изисквания и подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ не е в състояние да поиска оставката на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК.

Заместник-председателят на ГЕРБ допълни, че партията не коментира професионални качества на управителя на НЗОК, а говори за административния въпрос, който е предвидил. Цветанов допълни, че утре в дневния ред на Здравната комисия д-р Даниела Дариткова е предвидила изслушване на проф. Камен Плочев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика