Цветан Цветанов: С политическите опоненти да не търсим това, което ни разделя, а това, което ни обединява

Аз съм убеден, че в тази кампания с нашите политически опоненти трябва да търсим не това, което ни разделя, а това, което ни обединява! И аз съм убеден, че има една такава кауза, а тя е председателството на България на Европейския съюз от средата на 2017 до средата на 2018 година заедно с Естония и Австрия. Това заяви в петък във Велико Търново заместник -председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и водач на листата на партията за IV-ти Великотърновски МИР. Цветанов пристигна в старата столица, за да представи официално 16-членната листа. Това направи първо на нарочен брифинг, а след това в салона на МДТ „Константин Кисимов“ пред великотърновската общественост.

По думите му, председателството на страната ни на ЕС е свързано с предприемачеството и отварянето на нови работни места на стария континент, с опростяване на земеделската политика, както и със сигурността и охраната на външните ни граници.

На представянето на листата във Велико Търново присъстваха и кметовете от ГЕРБ на Горна Оряховица - Добромир Добрев, на Елена - инж. Дилян Млъзев, на Лясковец - д-р Ивелина Гецова и на Велико Търново - Даниел Панов, който е председател на УС на НСОРБ и областен лидер на партията. За събитието пристигна и евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ Ева Майдел.

Тя от своя страна представи водача на листата Цветан Цветанов, който от 2009 г. без прекъсване е или мажоритарен депутат, или водач на листата на ПП ГЕРБ за Великотърновския избирателен район. По думите на Майдел, Цветанов е много добре приет в средите на ЕНП, в Европарламента и евроинституциите в Брюксел, в партньорските служби в ЕС, сред немските партньор,в Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ и сред испанските партньорски служби, като тя припомни, че в Испания той е получил най-високия орден на вътрешното министерство.

Цветанов подчерта, че великотърновската листа се състои от подготвени професионалисти, които могат да реализират успешно политиките на ГЕРБ . Той коментира, че има баланс между мъжете и жените в листата с лек превес на мъжете, но за сметка на това дамите са на по- предни позиции. „Има и възрастов баланс, както от хора с голям опит, така и с кандидати с неопетнен потенциал“, подчерта Ева Майдел.

Листата е съставена от 16 човека, сред които има университетски преподаватели, лекари, бизнесмени, спортисти и общественици. Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, (2009 – 2013 г.), Председател на ПГ на ГЕРБ, 2014 – 2017, зам.-председател на ПП ГЕРБ. Втора е проф. Любомира Попова – два мандата зам.-областен управител на великотърновска област, преподавател във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”.

Член на съюза на учените в България. На трето място е д-р Николен Стойнов – хирург, управител на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов”. Началник на Втора хирургия – МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Четвърта е инж. Клавдия Григорова – Ганчева – народен представител в 43-то НС. Магистър инженер в железопътния транспорт от Технически университет - Варна. Магистър по „Управление и безопасност на условията на труд“ от ТУ.

На пета позиция е Станислава Стоянова – Член на НИС на МГЕРБ, доктор по икономика, Главен асистент в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, а след нея е Даниела Арабаджиева – втори мандат председател на Общински съвет Лясковец, директор на СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, с повече от 25 години професионален опит в сферата на образованието.Седми поред е Станислав Стоянов – собственик и управител на Рекламна агенция „Ди-Медия“ ООД, с висше компютърно и икономическо образование, президент на Ротари клуб- Велико Търново, член на УС на движение „Пазители на българщината“, член на църковното настоятелство на храм „Св. Св. Кирил и Методий“. Той е следван от Габриела Попова – икономист, собственик и мениджър на пивоварна „Бритос“, магистър „Бизнес администрация“ от Американския университет в Париж; член на Съвет на жените в бизнеса в България. На 9-то място е Евгени Стоев – народен представител с активна парламентарна дейност в три народни събрания. Бивш директор на ТДД – Велико Търново и на „Балканкар Заря“- Павликени. Десети е Венцислав Георгиев, докторант по политология, организационен секретар на ГЕРБ – Павликени и ръководител на общинската младежка структура на ГЕРБ. На 11- то място е Георги Недев – областен координатор на МГЕРБ, треньор и състезател по мотокрос, печелил състезания от републиканския шампионат; завършва магистратура „Публична администрация“ във ВТУ.

След него е от д-р Валентин Точков –педиатър, началник на Детско отделение във великотърновската болница, а на 13-та позиция е Нейко Генчев, мениджър и интелектуалец – собственик на издателство „Фабер“, който владее английски, френски, руски, сърбохърватски и полски език. На 14-то място в листата е Росица Димитрова, която от 2006 г. досега ръководи дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Магистър както по специалностите „Социални дейности“ и „Здравно осигурителни системи“, така също и по „Управление на европейски проекти“, „Мениджър“ и „Стопанско управление“. На предпоследно място в листата е Стефан Бранзелов, председател на Общински съвет – Златарица, магистър по финанси и банково дело, председател на общинската структура на ГЕРБ в Златарица, а на 16-то място- Георги Давидов, доктор по педагогически науки, Ръководещ съдия в ранглистата на съдиите „А“ група към БФС, гл. експерт в дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Велико Търново.

В заключение Цветанов, който е водач и от Благоевградския избирателен район заяви в аванс, че би избрал отново да влезе като народен представител оттук, защото „ Обича Велико Търново и старата столица му е на сърцето“.

Той призова да се гласува с номер 11 в интегралната бюлетина, за да продължи да надгражда ГЕРБ в сферите на образованието, здравеопазването, сигурността и повишаване на жизнени стандарт на българските граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика