Цветан Цветанов: Темата с насилието над деца и борбата срещу педофилията трябва да бъде широко коментирана

Темата с насилието над деца и борбата срещу педофилията трябва да бъде широко коментирана. Така ще стигнем не само до потенциалните жертви, а и до родителите им, каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов. Той участва във форум по проблемите за насилието над деца.

Децата възприемат МВР като репресивен орган и не осъзнават, че именно ведомството може да им осигури закрила, заяви Цветанов. Той цитира случаи, при които деца са били извеждани в чужбина с цел просия, 2004-2005 година от Австрия дошла информация за изключително много деца във Виена, които били трафикирани именно за това. Български полицаи били изпратени в Австрия, за да върнат децата у нас. И така още през 2006 г. броят им в Австрия спаднал. Но пък рязко се покачил в Англия.

Отделно от тези случаи били и трафикираните жени в Гърция, които раждали и продавали децата си там. Част от уязвимите деца са от малцинствата или без родители. Другата част са децата на заможни родители, които осигуряват на малките неограничен достъп до интернет и смарт устройства. А именно така те биват въвличани в тези мрежи.

Кризисните центрове за деца са разковниче за успеха, защото само там жертвите могат да бъдат реинтегрирани, смята Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България