Цветан Цветанов: Ще влезем в историята с вот на недоверие, в който няма никакви аргументи (ВИДЕО)

Валентин Радев заяви, че в мотивите на Корнелия Нинова няма нищо навременно и нищо състоятелно

Ще влезем в историята с вот на недоверие, в който няма никакви аргументи, БСП избягаха от дебата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание във връзка с дебатите по вота на недоверие.

„Бих помолил колегите от БСП - винаги, когато искат да направят един вот, могат да ни попитат за консултация, да кажем, кои са слабите моменти“, каза Цветанов. Според него не е имало аргумент в изказванията и в мотивите на БСП. „Дори и Валентин Радев нямаше мотивация да говори за искания вот, защото не представиха нищо“, заяви Цветанов.

Мотивите за вота на недоверие са пълни с популизъм – няма нищо навременно и състоятелно, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Така се получи, че не ни дадоха думата да обясним по време на дебата. Мотивите на г-жа Нинова са пълни с популизъм – няма нищо навременно, нищо състоятелно. Относно мантрата, че битовата престъпност нараства, трябва Корнелия Нинова да каже откъде го знае и кой написа тези мотиви. Единственият начин е да я сравниш с някакви периоди назад. Как така тя разбра, че битовата престъпност се е увеличила? Аз имам графики, които показват, че това не е вярно дори и не само когато ние сме били на власт. За 10 годни какво се случва – престъпността пада, не се увеличава. Всичко това го имам на графики и ще го покажа“, посочи Радев.

Той коментира, че при грабежите тенденцията също пада през последните три години. „А не искам да посочвам какво се случва, когато те са били на власт“, каза още той.

„Г-жа Нинова каза, че 6 хиляди полицаи трябвало да бъдат назначени, но тя е тежко подведена от нейните експерти и ще й обясня сега внимателно. Ние сме казали, че ще назначим не по-малко от хиляда души с полицейски правомощия и го направихме до Нова година. Сега в момента са назначени 1700, а са напуснали 610. Тези 6 хил. ще бъдат допълнително обучени полицаи. И представете си - около 30 хил. са тези с полицейски функции. Как така ще назначим още 6 хил. – ние ще фалираме бюджета на държавата. Става въпрос, че ще назначим 6 хил., които са от свободните щатове. И тези детайли са описвани, не знам защо тя не ги знае“, посочи Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика