Цветан Цветанов: Ще проведем граждански диалог в цялата страна от средата на януари

От средата на януари ще проведем граждански диалог в цялата страна по актуални теми. Страната ни се нуждае от граждански диалог във връзка с предстоящите европейски избори. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов по време на конференцията „Технологии и единен цифров пазар: Възможности и предизвикателства“.

"С подобни теми можем да променим стереотипа, който беше създаден в обществото и липсата и отсъствието на дебат, който да ни направи по-добри и конкурентноспособни на трудовия пазар, а не само да влизаме в политическо противопоставяне без да се дава алтернатива“, обяви Цветанов.

По думите му страната ни се нуждае от граждански диалог, който да покаже какви са възможностите по дадените секторни политики във връзка с предстоящите европейски избори.

„Също така какви са възможностите с държавата от ЕС да генерираме по-голям БВП, по-добра професионална и лична реализация на гражданите. Това, което заложихме от средата на януари е да можем да проведем граждански диалог в цялата страна по актуални теми, свързани с образование, цифровизация, регионално развитие, защото всеки регион има своята специфика. Чрез този граждански диалог, който ще бъде организиран между сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“ ще говорим по предизвикателствата и това какво можем да постигнем заедно“, уточни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България