Цвета Караянчева в отговор на писмото на Корнелия Нинова: Депутатите на БСП ще продължат да получават заплати, дори и да отсъстват от работа

Депутатите на БСП ще продължат да получават заплати, дори и да отсъстват от работа. Няма как председателят на Народното събрание еднолично да промени Правилника на парламента, обясни в писмо-отговор до Корнелия Нинова председателят на парламента Цвета Караянчева.

 

 

В писмото Нинова настоя заплатите им да бъдат спрени. Парламентарната група се отказва от възнагражденията си, написа соцлидерката до Караянчева вчера. Твърди се, че решението е био взето на заседание на лявата група предишната вечер.

В отговора си до Нинова с днешна дата Караянчеа обяснява, че ще продължат само удръжките на тъй наречената 1/3 за отсъствията. Така социалистите ще имат да вземат поне около 1100 лв. на месец, дори и да работят.

Извън хипотезата на цитираната норма възнагражденията на народните представители са законно дължими и ще бъдат начислявани според Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, пише председателката на парламента до Нинова.

Караянчева обяснява още, че всеки народен представител може да заяви в писмена форма в бюджетната дирекция на НС в отдел "Заплати" начина на получаване на възнаграждението по банков път и да посочи съответната бнкова сметка. Ако такова заявление липсва, заплатите се изплащат кеш в касата на парламента.

Ако пък народните браници не отидат да си вземат заплатата, тя им се трупа и ги очаква, когато се появят.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика