Цвета Караянчева: Дебатът по вота на недоверие беше безинтересен, а мотивите несериозни

Снимка: БНТ

Дебатът по вота на недоверие беше много безинтересен, защото самите мотиви не бяха много сериозни. Те се базираха на статии, на социологически проучвания, нямаше конкретика. Това каза пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след вчерашните дебати, които продължиха близо 5 часа.

"Първите няколко изказвания бяха определено по темата, оттам нататък забелязах, че когато колегите тръгнаха да говорят хронологично от началото на прехода, тогава пък колегите от БСП се дразнеха и използваха процедурни хватки. Един типичен дебат, който няма да доведе до никъде. Ако имаш сигнал за корупция, не е да го развяваш по медиите, а да го занесеш в прокуратура. Там, където му е мястото да се разследва и там, където има съответните данни, те ще предприемат съответните мерки. Заради поведението на депутатите рейтингът е нисък, залита се в личностни дебати без да се говори за политика. Вчера нивото падна, защото започна да се говори личностно. Изказването на Томислав Дончев беше много издържано и добронамерено. Една партия като БСП, която няма дори в програмата си заложена борба с корупция, една партия, която не гласува закона за корупцията, да говори за корупция е малко несериозно, но всеки има право, разбира се", каза тя.

Караянчева коментира още, че с борбата трябва да се ангажират не само институциите, а и обществото. "Всички гражданин трябва да проявява нетърпимост.", каза още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България