Цвета Караянчева за протестите: Нашата цел не е да скрием проблемите

Протестите показват една активна гражданска позиция на българските граждани. Нашата цел не е да скрием проблемите. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по БНТ.

"Не искам да смятам, че някой клати лодката (държавата - бел.ред.) заради председателството. Ако е така, то си е за негова сметка. Преди няколко месеца приехме бюджет, с който доказахме, че имаме отношение към всяка една сфера в държавата", каза още Караянчева.

В никакъв случай проблемите не се решават само с протести. Това е задачата на Народното събрание, добави тя.

По думите й, парламентарното мнозинство няма да воюва с президента. "Това, че отхвърлихме ветото на президента не значи, че сме във война с него. Този закон ще има възможност да действа в рамките на една година, за да видим какви са неговите плюсове. Аз съм съгласна с президента, че по някои точки не всичко е така както трябва да бъде, но върховете се превземат с бавни стъпки", коментира председателят на парламента. Тя не отрече, че е възможно след една година законът за борба с корупцията. "Нека да видим как ще действа той", каза Цвета Караянчева.

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика