Цвета Караянчева и Ноел Къран обсъдиха бъдещето и ролята на обществените медии в ЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран. Гостът е в България за участие в срещата на обществените радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа.

В срещата участваха председателите на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов, както и генералните директори на БНТ и БНР Константин Каменаров и Александър Велев.

Цвета Караянчева и Ноел Къран обсъдиха бъдещето и ролята на обществените медии в Европейския съюз. Социалните мрежи и търговският сектор са много силни, затова трябва да подкрепяме повече обществените медии, подчерта на срещата Ноел Къран. По думите му в момента доверието в социалните мрежи започва да спада, а в обществените все повече нараства.

Цвета Караянчева отбеляза, че обществените медии имат изключително важна културна, образователна и обществена функциии. Двама изразиха мнение, че те са ключови за съхраняването на нашата култура и за утвърждаването на професионалните стандарти в журналистиката, затова и хората имат доверие в тях.

Двамата дадоха висока оценка на резултатите от Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София. Цвета Караянчева отбеляза, че на нея са взети изключително важни решения за бъдещето на Европейския съюз. България успя да постави напред в дневния ред на Съюза темата за европейската перспектива пред страните от Западните Балкани, заяви председателят на парламента и допълни, че сигурността в този регион е важна и за сигурността в целия Еворпейски съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България