Цвета Караянчева: Нинова да не търси медийна изява на мой гръб

Снимка: Архив

Председателят на парламента Цвета Караянчева и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха в задочно пререкание през медиите заради командировките на двама депутати от левицата на изложение за лов и риболов в Залцбург. Няколкодневното им пътуване било по същото време по което цялата група на социалистите не влиза в пленарна зала в знак на протест.

На брифинг пред медиите Нинова определи решението на двамата си колеги като "недопустимо действие" и обвини Караянчева, че е разписала командировъчните им.

"Вчера им казах да върнат парите, които са ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. Не е разбираемо, защо г-жа Караянчева се е подписала. Не може да се харчат народни пари за екскурзии за лов и риболов", заключи соцлидерката.

Председателят на НС пък контрира с призив към Нинова да не търси медийни изяви на неин гръб. „Искам да призова г-жа Нинова да не търси медийна изява на мой гръб или на гърба на институцията, която аз представлявам", заяви Цвета Караянчева и призова лидерът на БСП да не търси причините в нея.

"Без да мине през ръководството на парламентарните групи няма как да подпиша документ за пътуване на депутати", каза председателят на парламента. Караянчева уточни, че най-вероятно някой от заместник-председателите или секретаря на групата от БСП се е разписал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България