Цвета Караянчева: Нямаме притеснения за вота на недоверие към кабинета

Снимка: БНТ

Нямаме притеснения за вота на недоверие към кабинета, каза председателят на парламента Цвета Караянчева преди утрешните дебат в Народното събрание. Тя очаква дебат на високи обороти, но беше категорична, че правителството няма да падне при гласуването.

По БТВ Караянчева заяви, че не очаква изненади от коалиционните партньори. Тя беше помолена да коментира думите на лидера на една от партиите в управлението – Волен Сидеров, който обяви, че не знае как ще гласува по темата, защото областният управител на София, който е от „Атака” е натоварен да отговаря за един от най-опасните язовири – „Бели Искър”.

„Такива разговори вървят в коалицията. Ние сме различни политически сили, с различни програми, по различен начин искаме да се покажем пред нашите избиратели и все пак е важно да отстояваме определени позиции, но разговорите в коалицията вървят спокойно. Утре ще има регулярна среща с коалиционните партньори, не мисля, че ще има някакви изненади”, отбеляза председателят на Народното събрание.

„Като че ли опозицията започна битка в посока на това как ще се интерпретира европейското председателство. Ако то се интепретира по добър начин, това ще бъде добре и за подем на правителството. Затова целта на този вот е възможност на интерпретация в посока на това, че правителството с нищо не се справя, дори и с председателството”, отбеляза Караянчева.

„Никой не е казал, че няма проблем, корупция има, има такъв проблем и затова правим своите твърди стъпки в тази посока. Приехме закона за противодействие на корупцията, това е стъпка в правилната посока”, каза тя.

Цвета Караянчева подчерта, че парламентът работи усилено и във връзка със съдебната реформа.

„Комисията по правни въпроси работи много сериозно заедно с Министерството на правосъдието и съдебната реформа върви, макар че ние не я развяваме като байряк да обясняваме колко много работим в тази посока. Но признаваме, че има и проблеми и не мисля, че някой може да ги отрече”, допълни Караянчева.

Председателят на НС заяви, че не са разговаряли с депутатите от „Воля” за това как ще гласуват на вота на недоверие. „Надяваме се дебатите в залата да ги убедят да вземат решение в подкрепа на правителството”, заяви тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика