Цвета Караянчева прекрати днешното пленарно заседание

Снимка: Архив

Няма да се проведе и парламентарен контрол

Председателят на парламента Цвета Каранчева прекрати днешното пленарно заседание, няма да се проведе и парламентарен контрол. Караянчева обясни, че парламентарен контрол няма да се проведе, тъй като повечето въпроси, отправени към министрите са зададени от БСП, а тях ги няма в залата.

В рамките на дебата как да продължи днешното заседание председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов заяви, че процедурата за поименна проверка е поискана незаконно. "Очевидно е желанието на тази процедура да увреди и да прекъсне заседанието, включително и обсъждането на точка от дневния ред, която беше от опозиционната парламентарна група", каза той и посочи, че ПГ на "БСП за България" демонстрира нежелание за парламентарна работа. Той призова да се продължи работа по дебата по законодателната част, но да не се провежда гласуване.

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров посъветва Цвета Караянчева да мисли по-бързо и да вземе решение в положителна насока. "Днешното изпълнение на Валери Жаблянов и Георги Свиленски трябваше да бъде последвано от вашата санкция да ги изгоните от залата и да нямат право да влизат в следващо заседание. Те извършиха хулигански действия", посочи Сидеров.

В дебата се включи и народният представител от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов, който призова заседанието да бъде прекратено от уважение към министрите. "Това не е кафене, това е работно място", заяви Рашидов.

В крайна сметка председателят на парламента Цвета Каранчева прекрати днешното пленарно заседание, няма да се проведе и парламентарен контрол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика