Цвети Пиронкова тренира с деца

Цветана Пиронкова зарадва десетки малки тенисисти, като се включи в последната им тренировка - част от програмата „Тенисът - спорт за всички“. Малчуганите скандираха името на ракета №1 на България при жените, която размени с тях удари и им даде съвети как да стигнат върха в спорта. След това тя и спортният министър Красен Кралев разрязаха празнична торта по случай успешното завършване на програмата.

Проектът на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис се проведе за втора поредна година, като подпомагането от държавата е в размер на 150 000 лв. Той включва безплатно обучение на деца на възраст от 6 до 12 години с 35 клуба в цялата страна и подкрепа на изявени таланти.

Тази година виждам ръст в играта си, което е радващо - призна Цвети. - Най-силните си мачове ги изиграх на „Ролан Гарос“. В края на сезона излязох от форма и записах по-слаби резултати. Разбира се, има много неща, които трябва да подобря.“

Тя отхвърли спекулациите, че е бременна, и обяви, че вече е започнала зимната си подготовка в Пловдив. Пиронкова вероятно ще започне новия сезон с участие на турнира в Оукланд (Нова Зеландия). Тя ще завърши годината на 66-о място в ранглистата с 932 точки. Това е лек спад в сравнение с миналата, когато бе 59-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт