ЦГМ: Гражданите със стикери за затворените заради председателството улици ще паркират в съседни подзони

Гражданите, които имат винетни стикери за паркиране по улиците, които ще бъдат затворени от 10 до 12 януари 2018 г. за церемонията по откриване на Българското председателство на ЕС, но не могат да намерят свободно място във въпросните три дни, ще имат право да паркират в съседната подзона. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

По предварителни проучвания на ЦГМ става дума за около 100 автомобили, които сега ползват паркоместа в подзона IV. Тези водачи могат да оставят колите си на паркоместата в подзона V, която е значително по-малко натоварена с коли, които ползват правото на паркинг за живущи в зона.

ЦГМ подчертава, че възможността за паркиране на автомобилите на гражданите от IV-та подзона е еднократна - само за трите дни на събитието и е съобразена със Заповед на Кмета на Столична община за промяна в организацията на движението на територията на Столична община.

На сайта на ЦГМ може да намерите точните улици, които ще бъдат затворени. ТУК може да видите четвърта и пета подзона, както и да използвате картите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България