ЦГМ удвои печалбата си

През миналата година Центърът за градска мобилност в София има печалба от около 12 млн. лв. при 6 млн. лв. за 2015-а, съобщи столичния зам.-кмет Дончо Барбалов. Дружеството е на плюс заради паричните постъпления от синя и зелена зона, част от приходите от билетите и картите за градския транспорт и т.н. Спрямо предходната година приходите са скочили от 38 на 49 млн. лв., докато разходите са се увеличили с 5 млн. лв. до 36 млн. лв.

Това сочи докладът от работата на балансовите комисии за годишните финансови отчети на общинските търговски дружества, който ще се гледа в четвъртък от Столичния общински съвет.

Според документът, 28,5 млн. лв. е общата печалба на 14 общински търговски дружества за миналата година. В това число влизат пазарите, ЦГМ "Софинвест" и др.

"Метрополитен" отчита 2 млн. лв. печалба, а в "Софийски имоти" приходите са с 9 млн. лв. по-високи от разходите.

Други общински дружества, които са реализирали печалба през 2016 г. са: "Столичен автотранспорт" (152 хил. лв) и "Чистота-Искър" (1.5 млн. лв).

Загубата на 4 дружества е общо 45,6 млн. лв. От тях близо 41 млн. лв. са на "Топлофикация - София" ЕАД и се дължат на обезценка на вземания от КТБ, посочи Барбалов.

На загуба е също дружеството "Столичен електротранспорт". Приходите на компанията са 80 млн. лв, а разходите - 84 млн. лв. На загуба са още "Спортна София" (-165 хил. лв) и ВиК (-243 хил. лв).

25 от всички 42 общински медицински центъра, ДКЦ и болници отчитат печалба за 2016 г., от общо 2,2 млн. лв. 17 от здравните заведения са на загуба, която е общо 4 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България