Целувката вдигнала рейтинга на Кобрата

Скандалът „Целувкагейт“ може да се окаже не само минус за Кубрат Пулев. Лицензът на българския боксьор беше замразен от спортната комисия на щата Калифорния, след като репортерката Джени Суши и адвокатката й Глория Олред обвиниха Кобрата в сексуален тормоз заради прословутата целувка в края на интервюто. Но случаят придоби огромна популярност и името на Пулев се въртеше във водещите новини на световните медии в продължение на няколко дни.

Това доведе до повече гледания на мача на Пулев с румънеца Богдан Дину, спечелен от българина с нокаут в 7-ия рунд. На живо срещата бе проследена от по-малко от половин милион зрители, което бе антирекорд в историята на излъчванията на ESPN. Но само седмица по-късно броят се е увеличил с 25% благодарение на платените повторения. Причината за засиления интерес е именно скандалът с целувката.

Пулев пък ще трябва да изчака 14 май, за да научи дали ще може да се бие отново в Калифорния. Тогава спортната комисия ще разгледа жалбата на Суши, а също и протестът на Кобрата срещу замразяването на лиценза. На дневен ред ще е и обжалването на резултата от страна на Дину, който смята, че е загубил заради неправомерни удари в тила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт