Цено Ценов остава начело на европейската борба

Българин ще продължи да управлява европейската борба за още 4 години. Доайенът на спортните управленци в целия български спорт Цено Ценов бе преизбран на поста на централата. На конгреса в Нови Сад (Сърбия) той получи абсолютния вот на всички 39 делегати. Почетен президент стана трикратният олимпийски шампион Александър Медвед (Беларус).

Ценов оглавява Европейския комитет по борба от 1996 г., като миналата година бе избран и за първи вицепрезидент на Международната федерация (UWW).

В навечерието на първенството на континента България стартира с 2 титли в неолимпийските видове борба. Иван Благоев триумфира при супертежките над 100 кг, а Калоян Колев при 100-килограмовите на ирански борби. Милан Благоев (80) пък се нареди седми. В отборното нашите са втори, а шампиони станаха унгарците.

„Малко не ни стигна да ликуваме на върха - заяви Иван Благоев, който завърши без загуба, а на финала надви азер. - Щастливи сме, че се връщаме отново с медали.“

Утре стартира надпревара в олимпийските дисциплини. Първи на тепиха ще излязат Мехмед Фераим (57) и Георги Средков (86) в свободния стил, както и Миглена Селишка (48) и Тайбе Юсеин (63) при жените.

Първенството пропуска Елица Янкова (48), бронзова олимпийска медалистка, която се възстановява от стара травма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт