Центърът на София ще е затворен за автомобили на 22 септември

На 22-ри септември (петък) София ще се включи в инициативата Ден без автомобили в рамките на Европейската седмица на мобилността.

Достъпът на автомобили до централните зони на града ще бъде забранен от 8:00 до 19:00 ч. в обхвата на синята зона за паркиране – районът, ограничен между бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, ул. „Георги Сава Раковски“, бул. „Цар Освободител“.

Ще се пускат само пешеходци, велосипедисти, колите на градския транспорт и на живущите в района.

Мобилната станция ще извършва 24-часови измервания на въздуха.

От 10:00 ч. до лятната сцена на Борисовата градина ще стартира вело-поход „Заедно с велосипед“ в присъствието на заместнк-кмета по транспорт Евгени Крусев, Екатерина Йорданова – председател на постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет. Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобиилността. Център за градска мобилност и Столична община канят всички любители колоездачи да се включат в инициативата. Обиколката стартира от „Борисовата градина“ и продължава през Ловния парк, и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през много от парковете на София.

На 22 и 23.09.2017 г. (петък и събота), зоните за почасово платено паркиране „Синя" и „Зелена" няма да работят, съобщават от ЦГМ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България