Център за трансгранични правни изследвания създават ВТУ и Белгородският университет

На официално посещение във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" е делегация от Белгородския държавен национален изследователски университет, водена от неговия ректор проф. Олег Николаевич Полухин. В делегацията са включени деканът на Юридическия факултет на Белгородския университет проф. Евгений Тонков, проф. Елена Сафронова, преподавател в същия факултет, както и трима студенти, вокални изпълнители.

Двата университета имат успешен договор за сътрудничество, който предвижда обмен на студенти и преподаватели, участия в международни прояви и съвместни проекти. И в момента четирима студенти от Юридическия факултет на Белгородския университет са на обучение във Великотърновския университет.

В програмата на гостите бе предвидена работна среща на ректорите проф. д-р Христо Бонджолов и проф. Олег Николаевич Полухин, на която беше обсъдено бъдещото сътрудничество, подписване на документи по Еразъм +, както и споразумение за създаване на Център за трансгранични правни изследвания.

В зала „Европа“ се проведе кръгла маса, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България от османско владичество и приемане на Търновската конституция, в която участие вземат представителите на Белгородския университет и близо 30 преподаватели и докторанти от Юридическия и Историческия факултет на Великотърновския университет.

Приветствия и доклади изнесоха ректорите на двата университета и деканите на Юридическите факултети. Студентите, които са включени в официалната делегация, представиха концерт от популярни руски народни песни и романси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони