Цецка Цачева: Докладът на ЕК е положителен и обективен

Снимка: Пламен Стоименов

Правителството ще продължи да изпълнява препоръките на Механизма за сътрудничество и проверка и след неговото окончателно приключване. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева на брифинг във връзка с доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

„ЕК посочва, че напредъкът, постигнат по всички показатели на механизма, е значителен. 3 от тях – „Зависимост на съдебната система, „Правна рамка и „Организирана престъпност, се считат за условно затворени. А по останалите три показатели е постигнат значителен напредък, като препоръките са много близо до изпълнението“, посочи Цачева.

„ЕК отбелязва, че новият състав на ВСС се е установил в управленската си роля в дух на професионализъм и добро сътрудничество. Оценено е и засилването на районните инспекторати и предотвратяване на корупцията в областта на обществените поръчки“, коментира Цачева. Тя посочи, че правителството заявява своята продължаваща решимост за консолидиране на усилията по постигане на всички резултати. „Ще продължим да изпълняваме препоръките на Механизма и след неговото окончателно приключване“, каза още Цачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България