Цецка Цачева: Моментът за свикването на КСНС не беше удачно подбран

Насроченото за слеващата седмица заседание на КСНС няма да се провали, тъй като е продължение на предходното. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по Дарик радио. „Продължаваме с дебатите и с опита за постигане на общи позиции. Това, че Народното събрание заседава няма да бъде проблем, защото съм убедена, че председателите на парламентарните групи, които са членове на КСНС, достатъчно отговорно ще се отнесат към темата и ще присъстват в президентството в 13.00 часа“, каза още Цецка Цачева.

Според нея, моментът за свикването на КСНС не е бил удачно подбран. „Командироването е свързано и с подготовката за председателството. Моментът за свикването на този КСНС не е удачно подбран, тъй като в момента текат съветите. Министър Горанов като финансов министър трябваше да пътува за съвета в Люксембург. След седемдесет и няколко дни България започва да председателства ЕС. Не бих могла да отсъдя на везната коя е по-важната тема. Онова, което целият ЕС очаква от нас, е в сгъстен порядък да се свърши много работа“, обясни Цачева.

"Г-жа Захариева седмици напред, още в писмото си, с което изпраща доклада на президента, е обявила, че на тази дата ще бъде във Варшава във форум в рамките на НАТО. Затова г-н Радев е знаел още по време на съвместното им пътуване в САЩ, което реализираха дни по-рано. За бойкот, за умишлени действия, за провал е несериозно да се говори и това е безспорен факт“, допълни правосъдният министър.

По думите й, никой към онзи момент вероятно не е предвидил, че с напускането им по някакъв начин това ще се отрази на кворума.

Попитана защо министър-председателят е избрал точно деня на КСНС, за да се срещне с протестиращите служители от оръжейния завод „Емко“ с оглед на това, че е имало и предишни протести, Цачева отговори, че работата на премиера и на представителите на изпълнителната власт е не само да се занимават с онези въпроси, които предварително са поставени, а и такива които възникват ад-хок .

„БСП освен да питат, други последици за тях няма, докато за управлението на страната отговаря министър-председателя, кабинета и мнозинството в Народното събрание. Ако някога започнат да управляват, тогава други ще ги питат защо така са си подредили приоритетите“, заяви Цецка  Цачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика